П’ятий елемент, або двері в інтер’єрі

Після того як питання про вибір дизайну стін, стелі, підлоги і вікон вирішене, настає черга міжкімнатних дверей – «п’ятого елемента» в інтер’єрі. 

На чому зупинитися? 

Міжкімнатні двері зазвичай стають останнім штрихом в оформленні інтер’єру. Ось чому на перше місце виходять порода дерева і його колір. Насамперед важливо навчитися гармонійно підбирати відтінки, а після цього можна переходити до вибору масиву.

Поєднуючи кольори, дизайнери використовують один з 3 варіантів: змішаний, контрастний і класичний. Що це означає?

Класика: відтінок двері поєднується з кольором меблів і підлогового покриття. Не обов’язково прагнути до ідеального збігу, можливі невеликі відмінності в тонах (трохи світліше або трохи темніше), зробити різницю менш помітною допоможе освітлення.

Назва контрастного методу говорить сама за себе. Мова йде про гру протилежних кольорів: темних і світлих, яскравих і блідих, теплих і холодних. Двері в цьому випадку повинніі контрастувати або з меблями, або зі стінами – таким чином двері з масиву дуба виділяються, стають самостійною одиницею інтер’єру. Однак цей варіант доречний лише в модерні або в стилі хай-тек, де гра з кольором виглядає гармонійно.

Змішаний варіант – той випадок, коли тони стін і дверей збігаються. Подібний виверт дизайнери використовують для візуального розширення невеликих за площею приміщень.


Купить металлические двери и другие самые разные в квартиру Вы сможете у компанни “Власт”. Фабрика дверей предлагает огромный и богатый выбор. Обращайтесь.