​У Коростені не проголосували за надбавку для голови й заступника райради

У рамках формування та прийняття районного бюджету під час сесії Коростенської райради декілька разів ставили на голосування рішення щодо затвердження надбавок до зарплати голові й заступнику районної ради.

Депутат і член президії коростенської районної ради, кандидат на посаду головного лікаря обласної лікарні Іван Камінський закликав депутатів не голосувати за підвищення зарплати чиновникам.

Цю пропозицію підтримала депутат районної ради, член президії Наталія Васківська

Надбавка до посадового окладу пропонувалася за виконання особливо важкої роботи у розмірі 50% до посадового окладу, щомісячного преміювання у розмірі 20% від посадового окладу, надання матеріальної допомоги для оздоровлення голови райради та заступника.

Рішення не набрало необхідної для прийняття кількості голосів депутатів райради.

Зі слів Камінського, в районі першочергово необхідно спрямовувати кошти на соціальний захист населення та на фінансування закладів соціальної сфери – шкіл, інтернатів, дитячих садків, лікарень, програм підтримки чорнобильців, поранених в зоні АТО, родин загиблих захисників України.

На разі, на Коростенщині відсутнє гаряче харчування в школах, скасовано оздоровлення дітей з чорнобильської зони (крім дітей інвалідів 1-ї групи), в бюджеті на 2015-й рік не закладено коштів на потреби дітей-сиріт.

“Думати про свої посадові оклади за такої ситуації – аморально. Вірю, що непризначення надбавок в Коростені стане гарним прикладом для інших районів Житомирщини”, – переконаний Камінський.