У Житомирі тимчасову реєстрацію отримав першим бездомний

29 січня Державна міграційна служба за документами БО «Міський центр обліку бездомних осіб» зареєструвала тимчасове перебування першого бездомного громадянина у Житомирі, повідомляє “Громадський простір“.

Зареєстрований громадянин – волонтер ГО «Милосердя». Мешкає у Житомирі і не має власного житла – знімає кімнату. Реєструвати на найманому житлі колишнього «бомжа», власники житла відмовляються.

За словами керівника ГО «Милосердя» Владислава Паламарчука («Міський центр обліку бездомних осіб» – дочірня організація ГО «Милосердя»), документообіг центрів обліку довелося налагоджувати більше року – доводити чиновникам міської влади та міграційної служби можливість делегування такої функції недержавній організації.

“Отже, почалася реалізація на практиці договору між БО «Міський центр обліку бездомних осіб» та Житомирською міською радою від 16 грудня 2014 про делегування повноважень щодо обліку бездомних осіб”, – говорять в організації. 

Свою квартиру, зареєстрований громадянин втратив у 2005 році: розлучився з дружиною у 2004 і майже рік знаходився у «запої». Якось прийшов товариш, з яким він працював раніше на виробництві, і запропонував продати квартиру: мовляв зможемо жити у селі. Квартиру продали, – поставивши підпис у нетверезому стані на відповідних угодах у нотаріуса, громадянин нічого не отримав. 3,5 роки бомжував, доки не потрапив до реабілітаційного центру.

Зараз вахтовим методом працює токарем за кордоном, в Житомирі також допомагає як волонтер ГО «Милосердя». Потреба у тимчасовій реєстрації виникла у зв’язку із необхідністю пройти медичні обстеження і оформити документи для отримання 3-ї групи інвалідності. 

Як розповідають в організації, для створення центру ресоціалізації бездомних, рішенням Житомирської обласної ради від 11.09.2014 передано у пільгову оренду ГО «Милосердя» 2-поверхову будівлю 431,33 кв. м. за адресою м. Житомир, пров. Іподромний, 15-А.

Жодного бюджетного фінансування для переобладнання та ремонту будівлі, а також діяльності організації з обліку бездомних громадян та соціальної роботи з ним, організації не отримували і не отримують.