​У Житомирі запустили безкоштовні комп’ютерні курси для людей похилого віку

Середній вік користувача Інтернетом у світі – 33 роки, але в останній час кількість користувачів, яким за 60, зростає майже на 50% щороку. 

Люди, які вийшли на пенсію, мають багато вільного часу та стільки ж бажання та енергії зайняти себе чимось, тому Інтернет для них – це широке поле для діяльності. Новий проект для людей похилого віку із освоєння комп’ютера та всесвітньої мережі у Житомирі презентували громадські активісти об’єднання «Самопоміч».

“Просто досконало поки що не вмію, тому я хочу дечому ще навчитись, вдосконалити свої знання”, – розповідає відвідувачка курсів Олена Поліщук.

Пані Олена із задоволенням стала учасницею цього проекту, адже ці знання стануть у пригоді і вдома, і на роботі.

“Людям, коли залишаються наодинці, самотні, потрібна просто увага, тепло. І я думаю, що цю частинку тепла вони отримають, тому що громадське об’єднання «Самопоміч» якраз і опікується такими проектами”, – веде далі волонтер об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Петро Адамович.

Заняття проходитимуть у приміщенні колишнього Інституту підприємництва та сучасних технологій, на комп’ютерах, які надали активісти.

“Нам надала техніку “Самопоміч” зі Львова: подарували 12 комп’ютерів. Ми дуже їм за це вдячні і сьогодні відкриваємо курси, які будуть діяти на постійній основі”, – каже лідер об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж.

Навчитись спілкуватись у мережі із рідними та близькими – одна із головних цілей відвідин курсів, але не тільки.

“Вдома маю старенький комп’ютер, проте немає коли дітям зайнятися навчанням, а тепер я хочу вивчити сама. Я – непрацюючий пенсіонер, я маю час, я думаю, що з допомогою цього я собі роботу підшукаю”, – каже літня учениця Любов.

Викладачі курсів – це волонтери, які працюватимуть із групою декілька занять, а потім набиратиметься нова група.

“Ми так прогнозуємо, що курс триватиме приблизно місяць, а якщо цього не вистачить, продовжимо. Будемо дивитись по людям, скільки їм буде потрібно інформації та додаткових занять”, – додала Наталія Чиж.

Таких проектів у Житомирі ще не було, адже курси безкоштовні, тому бажаючих долучитись до ініціативи вже досить багато.

“Бажаючих записатись дуже багато, адже, на мою думку, для Житомира це визначна подія, оскільки у нашому місті таких курсів ніхто не проводить”, – зазначив волонтер Петро Адамович.

Прес-служба об’єднання “Самопоміч” у Житомирі