Вихованця житомирського футболу визнали гравцем року

Хавбек “Зорі” Руслан Малиновський і захисник “Дніпра” Валерій Лучкевич визнані гравцями року в Україні у вікових категоріях до 21 і до 19 років, пише сайт “UEFA“.

Руслан Малиновський і Валерій Лучкевич стали лауреатами конкурсу “Золотий талант України”. За результатами опитування, в якому беруть участь відомі тренери, експерти, журналісти, а також пересічні вболівальники, вони визнані кращими молодими футболістами країни в категоріях до 21 року і 19 років відповідно.

Ще навесні 2014-го Малиновський, який повернувся в “Шахтар” після оренди в “Севастополі”, не мав в активі жодного матчу в прем’єр-лізі. Однак після переходу в “Зорю”, де він заручився довірою наставника луганчан Юрія Вернидуба, справи півзахисника пішли різко вгору. Так, у своїх перших перших п’яти іграх в елітному дивізіоні Малиновський тричі забив, отримавши виклик в українську “молодіжку”, якій він допоміг дістатися до стикових матчів ЄВРО-2015.

Технічний, координований вихованець житомирського футболу, сміливо бере ініціативу на себе і володіє потужним ударом з лівої, вже до кінця року був внесений Михайлом Фоменко в розширений кандидатський список збірної України. У складі “Зорі” Малиновський встиг дебютувати і в Лізі Європи УЄФА, де він ледь не став головним героєм матчу-відповіді з “Фейєноордом”, в якій луганчани відігралися з рахунку 0: 3, але все-таки поступилися – 3: 4.

Нагадаємо, народився Руслан 4 травня 1993 року в місті Житомир. Професійно виступав за “Шахтар-3” у 2010-2012 роках і ПФК “Севастополь” у 2012-2013 роках. В 2014 році внаслідок російської окупації Кримського півострова ПФК “Севастополь” було розформовано, а на його базі створено новий клуб. Маліновський перейшов в луганську “Зорю”.