Високопродуктивні моделі мережевих сховищ

Зазвичай при згадці імені QNAP більшість згадує пристрої мережевого зберігання даних, на яких ця компанія дійсно заробила чималий авторитет. 

А зовсім недавно вона поповнила лінійку своїх продуктів новими високопродуктивними моделями мережевих сховищ під загальною назвою TVS-ECx80 + Edge Cloud Turbo. Найбільш цікава старша модель, TVS-EC1080 +.

Це справжній і досить продуктивний сервер зберігання даних, оснащений процесором Intel Xeon E3-1245 v3 з частотою 3,4 ГГц, 256 мегабайтами кеша на базі флеш-пам’яті і двома мережевими інтерфейсами з пропускною здатність 10 Гбіт / с. 

Націлена новинка на нішу, розташовану між бюджетними рішеннями класу data center і надпотужними серверами, ціни на які навіть незручно називати перед звичайними користувачами. Пристрій може поставлятися в версіях з вісьмома і десятьма дисковими відсіками з можливістю гарячої заміни, доступна і менш дорога модель TVS-EC1080-i3, в якій встановлений процесор, простіша і дешевше – Intel Core i3-4150. 

Сімейство працює під управлінням операційної системи QTS 4.1.2 і здатне виводити відеосигнал на монітор з роздільною здатністю 4K, що робить TVS-ECx80 + відмінною станцією відеоспостереження.

У максимальній же конфігурації об’єм оперативної пам’яті становить 32 Гбайт, а загальна продуктивність дискової підсистеми може досягати 2 Гбайт / с на запис і читання. 

На випадкових операціях максимальна продуктивність досягає 223 тисяч IOPS, на що не здатний жоден звичайний SSD споживчого класу. Нові системи зберігання даних QNAP легко модернізуються користувачем, так що при бажанні той може збільшити обсяг оперативної пам’яті і встановити модуль кешування, якщо спочатку той був відсутній (или же обратить внимание на виртуальный хостинг или vps от Mirohost).