Білоруси з’ясували, як будуть ремонтувати житлофонд

У Мінську необхідно виробити єдиний підхід до проведення капремонту житлового фонду.

Про це сьогодні на засіданні міськвиконкому за підсумками виконання робіт з капітального ремонту за 2014 та завдання на 2015 рік заявив голова Мінського міськвиконкому Андрій Шорец. 

«Більше 20% звернень громадян, що надходять до Мінгорісполкому, стосуються питань житлово-комунального господарства. З них близько третини пов’язані з проведенням капремонту. Це свідчить про те, що робота поставлена не на належному рівні.

Навіть те, що у нас в кожному районі різні механізми проведення капремонту, говорить про незбалансованість підходів. Результатом стає постійне зниження обсягів капітального ремонту житла. Щоб виправити ситуацію, нам необхідно виробити єдині по всьому місту підходи до проведення капремонту», – сказав він.

Мер Мінська зазначив, що в питаннях капремонту необхідно дотримуватися індивідуального підходу, а обстеження будинків та дахів має бути більш детальним. Сендвіч-панелі від НТК

З метою єдиного підходу до проведення капремонту житлового фонду, скорочення витрат на його проведення запропоновано стверджувати завдання на розробку проектно-кошторисної документації капремонту тільки після узгодження з ГО «Мінське міське житлове господарство», а кожному району розробити та затвердити план робіт на 2016-2017 роки.