Четверо 20-літніх парубків “вичистили” більше 20 гаражів на Рівненщині та Житомирщині

На рахунку молодих хлопців дев’ять крадіжок у Рівненському районі, десять – у Рівному та дві крадіжки з будинків у Житомирській області.

Про це повідомляють з Рівненського РВ УМВС України.

Грабувати почали юнаки ще з літа минулого року. Здебільшого викрадали акумуляторні батареї до автомобілів, хоча, бувало, брали все, що потрапляло під руку із гаражних приміщень, зокрема, електроінструменти, зварювальні апарати, батареї, електронні лінії та ін. 

Останньою крадіжкою хлопців стали теж акумулятори. 19 лютого у Рівному на ранок вони обікрали ще три автівки і, втікаючи з місця злочину на таксі, їх затримали оперативники карного розшуку Рівненського райвідділу.

22-річний Олександр, який організував злочинну команду, його брат, 21-річний Юрій, та 19-річний Олександр вже мали за плечима кримінальне минуле, а 23-річний Олексій сяде на лаву підсудних вперше. Всі четверо проживають у селі Шубків Рівненського району та ніде не працюють.

“За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження, — повідомив тимчасово виконуючий начальника Рівненського райвідділу Ігор Яблонський. — Зловмисникам вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. Учаснику групи Олександру та Олексію обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт, а двом братам, Олександру та Юрію — тримання під вартою. Правоохоронці ще перевіряють молодиків на причетність їх до скоєння інших злочинів, в тому числі крадіжок.”

Усі четверо пояснюють, що вчиняли крадіжки через постійну нестачу грошей, втім жити хотілося краще. Та тепер юнаки зможуть будувати своє краще життя лише через кілька років, адже за скоєне їм загрожує до шести років позбавлення волі.