Економісти виявилися самими незадоволеними своєю професією

Економісти виявилися найбільш невдоволеними обраною професією серед 22 спеціальностей, досліджених соціологами. 

Такі результати дослідження, проведеного порталом Superjob. Тільки 49 відсотків з них вибрали б цю професію знову, а 33 відсотки ні за що б не пов’язали своє життя з нею, будь у них можливість все змінити. Схожий результат показали бухгалтери: 29 відсотків з них зараз не вибрали б своє заняття заново. Також багато незадоволених своєю професією серед екологів – 28 відсотків.

Самими професійно щасливими виявилися архітектори: 81 відсоток опитаних представників цієї професії заявили, що не проміняли б свою спеціальність ні на яку іншу. У коментарях до відповідей на запитання соціологів архітектори наголошували: «У мене з моєю професією довічний пристрасний роман», «якщо ця примхлива жінка Архітектура прочиниться хоч раз, то потім вона поглине повністю».

Також задоволені своїм вибором 79 відсотків тренерів. «Це, 100 відсотків, моя справа! Воно приносить нескінченне задоволення», – йдеться в коментарях. 

Серед програмістів задоволених своєю професією – 78 відсотків. Вони так відгукуються про обрану справу: «Я зі школи мріяв стати програмістом і писати програми. Мрія збулася»,«Люблю творити. Програмування – це створення твору». У перукарів також частка задоволених обраним справою досить висока – 74 відсотки. Вони відзначають, що дарують «людям радість і впевненість у собі».

Серед опитаних були і ті, хто не зміг відповісти на питання про задоволеність своєю професією (rabota.ua даст ответ на все – вакансии работа кривой рог). Найбільше таких виявилося серед технологів (24 відсотки), сантехніків (22 відсотки) і медичних сестер (21 відсоток).