​Коцюбко: медична “оld school” Житомира щодуху намагається зберегти корупційні схеми, на яких сидить

Представник громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Олександр Коцюбко звертає увагу на те, що у сфері охорони здоров’я Житомирщини після Євромайдану і зміни влади, представники так званої “Old School” намагаються зберегти корупційні схеми.

«Ціни на ліки і на медичні послуги у нас в Житомирі найвищі в Україні. У людей в нашому місті, як до Революції Гідності не було можливості себе лікувати, так немає і зараз. А все тому, що на місцях корупційні схеми збереглися. Навколо Обласної клінічної лікарні імені Гербачевського розгорнулися справжні бої з корупцією при призначенні головного лікаря цієї лікарні», – каже Коцюбко.

Ситуація довкола виборів нового головного лікаря обласної лікарні, на його погляд, виглядає так:

«Борщівський відсторонений від посади під тиском громадськості. Але мафія натиснула на голову обласної ради Француза, і він змушений був призначити виконуючим обов’язки головного лікаря Прілипко Миколи Івановича – людини, що не відповідає кваліфікаційним вимоги, що не має досвіду керівної роботи, але є кумом сина Борщівського.

Багато громадських організацій, такі як «Самооборона», «Майдан» та інші, намагаються зламати існуючу корупційну схему. В чому вона полягає: лікарі обласної лікарні відправляють своїх пацієнтів в «Медібор» в лабораторії і на консультації, а також на обстеження апаратом МРТ і т. д .. А там уже косою косять «бабло» з житомирян.

«Медібор» та інші приватні медичні фірми обліпили обласну лікарню, як п’явки. Тому для медичної мафії дуже важливо, хто буде головним лікарем. Якщо виграє людина Борщівського, то корупційні схеми будуть збережені. Але не варто огульно звинувачувати всіх лікарів, тому що багатьох примушують, без їх згоди, виконувати «план» по МРТ і «Медібор».

Вони можуть втратити роботу, якщо не будуть цього робити. Тому потрібно допомогти чесним лікарям вийти з цієї ситуації. Купівля апарату МРТ, на який були виділені 26 мільйонів обласним бюджетом, також була заблокована медичної мафією в Антимонопольному комітеті в Києві.

Зараз обласне керівництво говорить нам, що за 26 мільйонів МРТ купити неможливо через різке подорожчання долара. А де ви були раніше, чому цілий рік тягнули з покупкою МРТ, хто заважав купити його раніше? Поклали гроші на рахунок в банк і отримуєте звідти відсотки? Прокуратура має з’ясувати, де були ці гроші і де вони зараз.

Ви зобов’язані придбати МРТ для житомирян, а, враховуючи ваші саботаж, бездіяльність, участь у корупційних схемах, називайте ваші дії як хочете, ви повинні для покупки МРТ доплатити зі своєї кишені. Вся відповідальність за відсутність МРТ лежить на вас.

Цей МРТ дозволив би житомирянам проходити обстеження безкоштовно. Але проблема в тому, що існуючий приватний МРТ належить Борщівському. Сотні тисяч доларів на місяць, які заробляються на людях, дозволяють підкуповувати депутатів Верховної Ради, подавати несправедливі позови і їх вигравати.

Я ж хочу нагадати людям, що представники громадських організацій наполягли на тому, щоб однією з умов для кандидатів на заміщення вакантних посад було:

«Першочергове право на заняття тієї чи іншої посади належить учасникам АТО, членам їх сімей та членам сімей загиблих в АТО» Повна довіра цим людям, тільки вони зможуть зламати корупцію!

Я впевнений, що буде зроблена спроба зірвати призначення головного лікаря.

По-перше, намагаються зірвати проведення конкурсу. Такі спроби вже були зроблені.

По-друге, якщо не вийде зірвати конкурс, і він все-таки відбудеться, то спробують зірвати затвердження кандидатури на сесії обласної ради у березні цього року. І тоді виконуючим обов’язки головного лікаря обласної лікарні залишиться Прілипко.

Щоб не допустити цього, необхідно:

1) Наполягати на проведенні конкурсу на цю посаду.

2) Вимагати негайно призначити переможця конкурсу виконуючим обов’язки.

Громадські організації міста, такі як «Самооборона», «Майдан» та інші, наполягають на чесному проведенні конкурсу та будуть стежити за цим.

Янукович і його кліка мільярдерів – казнокрадів, безумців і безбожників, втекла. Верховну Раду переобрали, а обласна рада залишився такою ж. Ви подивіться на цих людей, – основна маса з них – це мільйонери-клептомани. Тому я думаю, що 19 березня буде їх остання сесія. Необхідно провести перевибори обласної ради. І 19 березня ми всі разом прийдемо на сесію обласної ради і подивимося як ви будете голосувати і що будете говорити.

Рекомендації департаменту охорони здоров’я Житомирської області – необхідно в найкоротші терміни провести новий тендер і все-таки купити МРТ, щоб люди могли проходити обстеження безкоштовно. Це гроші наші – платників податків, і ми хочемо обстежитися безкоштовно, ми маємо на це право. Якщо ви не будете йти поступально до поліпшення ситуації в місті та області, то соціальний вибух просто неминучий. І це повинно відбуватися не тільки в медицині, але й у всіх сферах життя міста, а в спорті особливо. За вами люди дивляться, поки лише тільки дивляться, але це тільки поки …

Бажаю новому головлікарю перемог, перемогти корупцію в ім’я народу. Слава громадським організаціям! Слава Україні! Слава Майдану! Героям слава!»