Красиво – не означає дорого: 5 ідей бюджетного декору

Коли мова заходить про декор інтер’єру, багато хто помилково вважає, що домашній затишок – це дороге задоволення. Сьогодні ми розвіємо цей міф і розповімо вам, як прикрасити інтер’єр практично безкоштовно.

Ідея №1: чарівний світ Не поспішайте прибирати святкові гірлянди в дальній ящик – краще повісьте їх на вікна, дзеркала, книжкові і платтяні шафи, а також на стелю і дверні отвори. Домашні вечора стануть затишніше, а діти відчують себе казковими героями.

Ідея №2: ароматні свічки Зробити інтер’єр затишніше можна і за допомогою інших джерел світла – наприклад, свічок. Підійдіть до справи творчо і прикрасьте свічки за допомогою квітів або кавових зерен. А свічники ви можете змайструвати з деревної кори, непотрібних банок і навіть черепашок.

Ідея №3: колекція прикрас Прекрасним прикрасою інтер’єру може стати і ваша колекція. Так, стопка книг може замінити тумбочки і навіть ніжку письмового столу. Колекція фотоапаратів або декоративних тарілок буде куди краще виглядати на стіні, ніж за склом громіздкої шафи. А привезені з моря черепашки можуть з легкістю перетворитися в оригінальну прикрасу – просто знайдіть їм відповідну посудину і прикрасьте її стрічкою або мотузкою.

Ідея №4: гості з минулого Сучасні дизайнери все частіше прикрашають інтер’єр вінтажними і штучно постареним речами. Наслідуйте їх приклад, адже будь-який інтер’єр буде виглядати свіжо і незвично, якщо поєднувати сучасні меблі з предметами вантажного мистецтва – старими скринями, валізами, тумбочками, столами та стільцями. Дістався від бабусі торшер не тільки ефектно урізноманітнює сучасний інтер’єр, але і додасть йому родзинку.

Ідея №5: квітковий декор Надайте інтер’єру свіжості, прикрасивши його квітами: кімнатні рослини не тільки відмінно поєднуються з будь-яким стилем оформлення, але і очищають кімнатне повітря. А щоб зробити інтер’єр ще затишнішим, використовуйте кошики і молочники в якості класичної вази або горщика.