​Mazda обнадіює фанатів більш потужними версіями MX-5

Нове покоління родстера здивувало тим, що інженери не стали нарощувати потужність доступних для MX-5 двигунів.

У той час як багатьом фанатам швидкої їзди 160 к.с. було мало ще 10 років тому, в момент появи машини попереднього покоління. Втім, голос цих людей ще може бути почутий.

Коли нове покоління MX-5 надійде в продаж, покупцям будуть запропоновані два атмосферних мотора на вибір: полуторалітровий двигун потужністю 131 к.с. і дволітровий мотор, який імовірно (офіційних даних поки немає) повинен розвивати 155 к.с. Таким чином, базова версія зі зміною поколінь стала не так могутнішою, як більш просунутою і дорощою – навіть дещо слабшою. Той факт, що нова MX-5 дещо легше попередниці, може втішити інженерів Mazda, але навряд чи здатне задовольнити більшість потенційних покупців.

Не виключено, що саме висловлене публікою здивування змусило Кудо Хидетоши, главу Mazda по зв’язках з громадськістю, “проговоритися” про можливу появу в сімействі більш потужнішої і швидкої модифікації.  Слова Хидетоши передали журналісти австралійського видання Motoring,про нову версію як про “варіант з турбонаддувом або MPS-варіантом” (не дуже зрозуміло при цьому, в чому може бути різниця між двома варіантами). Хидетоши також розповів, що розглядається насамперед установка під капот MX-5 двигуна з турбонаддувом – з точки зору боротьби за малу вагу і оптимальним розподілом ваги – цей варіант виглядає більш підходящим, ніж мотор Skyactiv-G об’ємом 2,5 літра.

Втім, менеджер Mazda тут же приголомшив журналістів словами про те, що MX-5 нового покоління протримається на конвеєрі не менш десяти років і у компанії є достатньо часу для створення нових версій.


Найкращі шини, що можна купити у Києві, реалізовує фірма АСВА. Дізнатись детальніше про товар можна на сайті компанії – http://www.asva.com.ua