NBBJ створила «розумні» жалюзі

Інженери компанії NBBJ ще на початку цього року представили концепт під назвою Sunbreak, який став нічим іншим, як звичайними жалюзі які вміють робити вельми не прості речі без управління людини.

Інакше кажучи, Sunbreak стали першими в світі «розумними» жалюзі, які вміють робити все те, що від них вимагається і трішки більше.

Коли «розумні» жалюзі були тільки анонсовані, їх функціонал був досить обмежений, і тоді Sunbreak не притягли до себе багато уваги. Однак за минулі півроку NBBJ змогли значно поліпшити своє творіння. Заварювати каву Sunbreak так і не навчилися, зате тепер вони реагують на сонце і не тільки.

Завдяки встановленим на вікно Sunbreak в офісі або в квартирі, більше нікому не доведеться смикати жалюзі по десять разів на день в залежності від зміни положення сонця. Все це Sunbreak роблять самостійно. За допомогою спеціального пульта управління в жалюзі вводитися алгоритм реакцій на зовнішні і внутрішні «подразники». Перелік функцій досить широкий. Варто навести кілька прикладів.

Так Sunbreak вміють відкриватися рано вранці, коли сонце встає і приспускаються тоді, коли його промені світять безпосередньо у вікно і сліплять людей. В полудень – коли сонце високо, вони можуть повністю піднятися. Варто сонцю почати сідати і Sunbreak стануть так, щоб відображати його промені від своєї поверхні прямо в приміщення, роблячи його світліше. У дощ, сніг, сильний вітер жалюзі можуть повністю закривати вікно, щоб захистити його і так далі.

Важливою деталлю є те, що для кожного вікна Sunbreak діють індивідуально, але в той же час як одне ціле, що дозволяє забезпечити в приміщенні найкращий захист від сонця або ж найкраще висвітлення в залежності від конкретної ситуації і налаштувань.