“Народний” виконком і в.о. мера проти, щоб депутатські гроші пішли на потреби Житомира

Під час засідання так званого “народного” виконкому Житомира 4 лютого була внесена пропозиція  змінити бюджет на 2015 року та перенаправити 3 млн. грн. депутатських грошей на утеплення будинків.

Про це у фейсбуці написали члени виконкому Дмитро Ткачук та Влад Пучич.

І хоча виконком не має повноважень змінювати бюджет – рішення було б більш політичного характеру – приймати його більшість  не захотіла, в тому числі і в.о. міського голови Любов Цимбалюк.

Проголосувало лише 18 членів виконавчого комітету міськради.

“Вніс сьогодні пропозицію зекономити 3 млн.грн. в бюджеті за рахунок коштів виділених на депутатів. Після певних словесних баталій рішення не внесли на розгляд. Всьго підтримало лише 18 членів виконкому”, – написав Ткачук.

“Лупаєм сю скалу. Пропонували зекономити 3,7 млн. на депутатах ‪#‎Житомир‬’ської міськради і направити гроші на утеплення будинків. В. о. міського голови Любов Цимбалюк категорично проти!” – написав Пучич.


Як писав Репортер, 29 січня під час засідання бюджетної комісії депутати вирішили збільшити кошти на свою діяльність з 20 тис. до 50 тис. грн.

Таку пропозицію вніс депутат Володимир Бірюченко. 

Правда, вважаючи на те, що це зроблено перед виборами, таке рішення може сприйматися як не рівне становище для майбутніх кандидатів і підкуп виборця.

Думки з цього приводу зібрав також автор нашої колонки Сергій Форест.