Обама наклав вето на будівництво трубопроводу з Канади

Президент США Барак Обама заблокував законопроект про будівництво трубопроводу Keystone Pipeline XL, що йде з Канади.

Як повідомляє Foreign Policy, для цього глава держави втретє скористався правом вето.

«Через те, що цей законопроект суперечить прийнятим виконавчою владою процедурам і може торкнутися наших національних інтересыв (зокрема, питання охорони навколишнього середовища), я накладаю на нього вето», – йдеться в заяві Обами.

У палаті представників за будівництво трубопроводу 12 лютого проголосували 270 чоловік, проти – 152 людини. Як пояснили в Білому домі, президент схвалить законопроект в тому випадку, якщо будуть дотримані екологічні норми (проти будівництва Keystone Pipeline XL виступають захисники природи).

За словами лідера республіканської більшості в сенаті Мітча Макконнелла, не пізніше 3 березня буде проведено повторне голосування для того, щоб скасувати рішення Обами. Для цього, як зазначає Foreign Policy, МакКоннелла потрібно заручитися двома третинами голосів у кожній з палат Конгресу.

Проект трубопроводу протяжністю 3,45 тисячі кілометрыв, що йде від канадської провінції Альберта до американського штату Небраска, був запропонований в 2008 році. На думку республіканців, Keystone Pipeline XL допоможе створити тисячі робочих місць. Вартість проекту – сім мільярдів доларів.


Фланец стальной плоский приварной от ЗАО «Регионcнаб». Заходите, выбирайте. Разные наименования и цена.