Під Житомиром модернізують бойові машини для АТО

Для збільшення мобільності, озброєності та захисту військових, які задіяні в антитерористичній операції на сході України, у 2015 році “УКРОБОРОНПРОМ” здійснить модернізацію БМП-1 та налагодить їх серійне виробництво, повідомляють в прес-службі.

І вже на сьогодні Державне підприємство “Житомирський бронетанковий завод”, яке входить до складу «УКРОБОРОНПРОМУ»,  розпочало роботу з обладнання БМП-1 новими бойовими модулями, які не тільки відповідають сучасним стандартам, а й здатні найкращим чином зарекомендувати себе на полі бою.

Як повідомлялось раніше, ДП «ЖБТЗ» перейшло на тризмінну роботу у рамках виконання замовлення Міноборони щодо ремонту бронетехніки, а також створило виїзні ремонтні бригади, які постійно перебувають у зоні проведення АТО і оперативно ремонтують та відновлюють бойову техніку, зокрема системи озброєння, пошкоджені під час бойових дій.

БМП-1 – бойова броньована гусенична машина, яка має високу маневреність і призначена для транспортування особового складу до переднього краю бойового фронту. Ця машина забезпечує можливість ведення вогню на ходу. БМП-1 може проходити водні перешкоди, а також пристосована для авіа транспортування.