Під Житомиром працівники реабілітаційного центру своїх клієнтів “лікували” наркотиками та налагодили наркотрафік на Київщину. Відео

У Житомирі оперативники ВБНОН УМВС області затримали п’ятеро осіб, причетних до протиправної діяльності нібито благодійного фонду, повідомляють в УМВС.

Зібрані правоохоронцями докази свідчать, що його організатори замість позбавлення від хворобливої залежності клієнтів центру, займались наркобізнесом та самі вживали наркотики.

Одного з керівників фонду разом з клієнтом оперативники затримали під час транспортування марихуани до Київської області. 

За місцем розташування, так званого, реабілітаційного центру у м. Житомирі проведено санкціонований обшук, під час якого оперативники вилучили  метадон та марихуану, а також пристрої для їх вживання та використані шприци. 

Окрім того, під час затримання і організатори, і окремі клієнти фонду перебували у стані наркотичного сп’яніння, що засвідчено відповідними медичними висновками.

“Приміщення, яке орендувалось організаторами нібито для благочинних цілей, розташоване на околиці обласного центру й нагадує приватний готельний комплекс, – розповідає в.о. начальника ВБНОН УМВС Житомирщини В’ячеслав Безпрозваний. – Відповідно до статуту фонду він мав би надавати клієнтам допомогу у позбавленні наркотичної та алкогольної залежності, а також психологічну підтримку під час реабілітаційного етапу. Такі послуги вартували від 4 тисяч гривень у місяць, а термін «лікування» становив не менше 3-6 місяців”.

На даний час триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють увесь ланцюжок злочинної діяльності наркоділків та законність функціонування благодійного фонду на території області.

За попередньою інформацією, на Житомирщині його організатори з’явились кілька місяців тому з метою розширення мережі діяльності і їх «послугами» встигли скористатись близько десятка осіб, переважно, жителі інших регіонів.

Нині у межах кримінального провадження правоохоронці встановлюють джерела надходження наркотичних засобів до фонду.

Відповідно до чинного законодавства України за збут наркотичних засобів,психотропних речовин або їх аналогів, вчинений за попередньою змовоюгрупою осіб, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термінвід 6 до 10 років з конфіскацією майна.