Послам іноземних держав презентували проект житомирського індустріального парку

Інвестиційну привабливість Житомира обговорили на базі підприємства «Євроголд Індестріз ЛТД» Посли Швейцарії, Австрії, Японії, перший заступник Посла Норвегії, інвестори компаній, які працюють в Житомирі, представники влади міста та області.

Іноземні делегати переконані – сьогодні в українських підприємців та бізнесменів необхідно виховувати європейську культуру ведення бізнесу: прозору, позбавлену корупції. 

Послам було цікаво побачити досвід ведення бізнесу в Житомирі. 

Сергій Сухомлин ознайомив присутніх з інвестиційними проектами міста та разом з директором Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку, презентував індустріальний парк, який буде створено саме в Житомирі.

Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм зауважив, що ідея створення індустріального парку в місті – хороша перспектива для економічного розвитку.

«Ще декілька років тому ми орієнтувалися на те, що б інвестувати у Вінницький регіон. Та за відгуками інвесторів, що працюють на Житомирщині і самі ми маємо позитивний досвід ведення тут бізнесу, вирішили, що тут є хороша перспектива. Для нас було дуже важливо зрозуміти, після презентації проекту, що Житомир – це хороше місто для інвестицій. Ми тут були разом з послом із Японії, він дуже зацікавлений щоб інвестувати в Житомирський регіон. Житомир – це важливий і хороший приклад як залучати інвестиції в місто».

Перший заступник міського голови, інформуючи присутніх про найближче майбутнє України, констатував, що в умовах децентралізації окрім повноважень, міста візьмуть відповідальність за наповнення бюджетів. І без залучення інвестицій це зробити буде нереально. “А для інвестора важливо створити сприятливі умови”, – вважає Сергій Сухомлин.

«Розуміючи, що в українському законодавстві є складності з входженням інвестора на ринок, ми почали розробку проекту «Індустріальний парк» в Житомирі. Спілкуючись з європейськими партнерами я добре розумію, що для міста це саме той майданчик, який дасть швидкий ефект та додаткові інвестиції в місто і спростить потенційному інвестору спосіб входу в бізнес та усуне частину адміністративних перешкод, які наразі існують».