Працівник фітосанітарної інспекції за штамп на товарно-транспортній накладній вимагав 50-100 грн.

З травня 2014 року посадовець в Черняхівському районі налагодив схему вимагання та одержання хабарів від приватних підприємців за безперешкодне оформлення документів для експорту декоративного каменю і прискорення процедури проходження фітосанітарного контролю. 

За кожний штамп відповідності спеціальної тари та автотранспорту санітарним вимогам на одній міжнародній товарно-транспортній накладній інспектор вимагав 50-100 гривень, повідомляють в СБУ.

Чиновника впіймали. Вироком суду правопорушника визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

“Його засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні й виборні посади в органах місцевого самоврядування строком на 3 роки та іспитовим терміном 1 рік 6місяців. На підставі ст.54 КК України суд позбавив обвинуваченого державного рангу та категорії посади державного службовця”, – зазначають в СБУ.