​Прикордонники із Житомирщини вирушили на схід України

Нещодавно в місті Овручі, що на Житомирщині, провели на схід України майже 150 прикордонників. Бійці оперативно-бойової прикордонної комендатури вирушили у неспокійний регіон для виконання почесного обов’язку – укріплення і захисту східних кордонів України.

Позаду у прикордонників тривала та виснажлива підготовка. Кожен із них пройшов відповідний вишкіл в центрах підготовки Збройних сил України та Держприкордонслужби. Всіх бійців повністю забезпечили екіпіруванням: кевларовими шоломами, бронежилетами, технікою та іншим спорядженням. Настрій перед поїздкою тільки бойовий і тільки на перемогу.

На центральній площі зібралися рідні, друзі та колеги мужніх захисників Батьківщини, підтримати прикордонників прийшли і представники влади. Посадовці подарували прикордонникам символічні обереги – прапор Овруцького району та ікону. 

Прикордонників на успішне виконання завдань благословив священик, а діти подарували їм обереги та маленьких янголят-охоронців.

До бійців звернувся начальник Північного регіонального управління генерал-майор Володимир Плешко: «Ми маємо захистити наше право вільно жити та працювати на рідній землі. Впевнений, що кожен із вас готовий продовжити бойову славу 26-ї, 30-ї та 95-ї бригад, якими пишається Житомирщина».

Віктор Вирва