У Києві затримали двох молодиків, які жорстоко вбили 60-річного житомирянина

Наприкінці січня в одному з сіл Малинського району родичі знайшли тіло жорстоко побитого 60-річного чоловіка, повідомляють в УМВС.

Загиблого у селі знали як спокійного та некапосного чоловіка. До того ж, уже тривалий час він самостійно майже не пересувався й у побутових справах сподівався лише на допомогу інших. У міру можливості за ним доглядала літня матір, яка проживає поруч. 

Втім частенько до літньої кухні, де чоловік, у більшості, перебував, навідувалися й місцеві гуляки, шукаючи собіприхистку для застільних бесід та сяк-так допомагаючи нужденному.

Повідомлення про насильницьку смерть потерпілого для багатьох односельців стало несподіванкою. На тілі чоловіка було зафіксовано численні переломи та серйозні внутрішні травми. .

Опитавши місцевих жителів, оперативники встановили коло осіб, які час від часу спілкувались із загиблим, а також дізнались про нещодавніх візитерів чоловіка. Почергово відпрацьовуючи кожного із знайомих, міліціонери виявили низку цікавих деталей. Врешті їм вдалося вийти на молодика, який кілька тижнів тому гостював у потерпілого разом з постійними клієнтами.

Як розповів начальник Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира, немісцевий хлопець приїздив у село напідзаробітки – разом з товаришем рубали дрова пенсіонерам, а потім «відзначали» зароблене. Так і опинилися у хатині загиблого.

Аби зустрітись із заробітчанином та перевірити певні підозри, оперативники виїхали до столиці, де, за їх інформацією, чоловік тимчасово проживав.

У ході подальших спеціальних заходів було встановлено місцеперебування підозрюваного. Його затримали разом із спільником.

За словами парубків, вони в черговий раз шукали можливості легко підзаробити, коли один з них згадав про самотнього пенсіонера з Малинщини, в якого нещодавно гостював. Мовляв, «буде легко відібрати гроші – пенсію ж отримує». Сіли на електричку й вже за кілька годин опинились в хатині нещасного.

За характером нанесених пенсіонерові тілесних ушкоджень, його просто по-звірячому забили. З будинку забрали мобільний телефон (згодом перепродали за 40 грн) та 200 гривень, збиралися прихопити й телевізор, втім в останню мить передумали.

Нині молодикам по 24 та 25 років, один з них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу. За накоєне цього разу обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років з конфіскацією майна.