У Житомирі курсантів та офіцерів навчають навикам бійця-рятувальника. Фото

У рамках впровадження в Україні нової військово-медичної доктрини та реалізації програми «Захист Патріотів» тривають навчання з тактичної медицини «Курси бійця-рятувальника» для курсантів та офіцерів вищих навчальних закладів Міністерства оборони України.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Чергові навчання розпочалися 2 лютого у Житомирському військовому інституті Державного університету телекомунікацій і триватимуть три дні.

Це вже четвертий навчальний заклад, в якому проводяться подібні курси. Раніше вже були організовані та проведені навчання для курсантів Української військово-медичної академії, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського і Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій у Києві.

“Кожне життя — це найвища цінність, і моє особисте завдання — захистити кожного з вас, дати вам ті необхідні навички, які дозволять вам зберегти життя і здоров’я — своє і свого побратима”, — наголосила Оьга Богомолець під час відкриття навчань у Житомирі.

Радник Президента також повідомила, що програма «Захист патріотів» передбачає вишкіл курсантів та офіцерів щодо надання невідкладної та долікарської допомоги постраждалим внаслідок бойових дій: обстеження постраждалого, робота з травмами, використання медичних засобів, етапи та методи евакуації тощо. 

За цим курсом бійця-рятувальника загалом буде підготовлено 3 тисячі офіцерів, які в свою чергу навчатимуть своїх підлеглих надавати допомогу у військово-польових умовах.