У Житомирі можна буде безкоштовно перевірити внутрішньоочний тиск

Впродовж Тижня боротьби з глаукомою в очних кабінетах медичних закладів області усім бажаючим безкоштовно буде проведено вимірювання внутрішньоочного тиску.

Про це повідомляють в прес-центрі ДОЗ.

Зокрема, з 2-го по 6-те березня, з 9-ї до 15-ї години, у кабінеті № 314 консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського (м.Житомир, вул. Червоного Хреста, 3) всі бажаючі безкоштовно можуть взяти участь у акції з вимірювання внутрішньоочного тиску. 

“Тут впродовж тижня без будь-яких направлень та попереднього запису в реєстратурі можна отримати рекомендації лікаря-офтальмолога Ірини Василівни Пешко щодо необхідного лікування, в тому числі й оперативного. Дослідження здійснюватимуться як звичайним, так і безконтактним (дистанційним) методом за допомогою сучасного обладнання”, – йдеться в повідомленні.

За словами лікаря-офтальмолога Ірини Пешко, наразі в області діють 24 долікарських та 6 глаукомних кабінетів, де протягом минулого року було проведено 133 тис. 600 тонометрій. З діагнозом «глаукома» на обліку перебувають 6 тис. 367 жителів області. У 2014 році в центрі мікрохірургії ока обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського стаціонарно проліковано 1260 осіб та виконано 365 операцій.

Заступник головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Сергій Шевченко закликає всіх бажаючих пройти відповідне обстеження, адже саме глаукома є основною причиною сліпоти і, як правило, супроводжується підвищеним внутрішньоочним тиском.