У Житомирі одесит та росіянка грабували пенсіонерів, пропонуючи кредитні картки. Фото

До міліції зателефонувала 62-річна жителька Житомира і повідомила, що невідомі особи пограбували і біля власної квартири.

Про це повідомляють в УМВС.

Зі слів заявниці, до її оселі близько півдня постукали незнайомі чоловік і жінка, які відрекомендувалися представниками якоїсь фінансової спілки. Вони запропонували господарці обзавестися кредитною карткою, що обіцяла привабливі умови. І щоб активувати диво-кредитку, потрібно сплатити певну суму.

Жінка повірила та повернулася у квартиру і дістала із схованки конверт із грошовими збереженнями. При цьому,  побачивши значну суму грошей, чоловік раптово вихопив з рук пенсіонерки увесь пакунок і разом з напарницею швидко втік. Заразом жінка позбавилася 10 тисяч доларів США та 12 тисяч гривень.

“На допомогу міліції прийшли сусіди потерпілої, – розповів начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – Вони розповіли, що незнайомці з цією сумнівною пропозицією ходили по іншим квартирам жителів багатоповерхівки. Окрім того, увагу людей вони привернули номерними знаками автомобіля, на якому приїхали, а саме приналежністю їх до одеського регіону.”

Тож, виявити автівку міліціонерам було справою техніки. Результатом проведених заходів стало затримання оперативниками міськвідділу міліції 40-річного жителя Одеси та 35-річної жительки Російської Федерації.

До речі, чоловік уже мав судимість за вчинений раніше грабіж, причетність жінки до протиправних діянь наразі перевіряють правоохоронці.

Нині в рамках розпочатого за ч.2 ст.186 (Грабіж, учинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України досудового розслідування міліція встановлює особи поплічників затриманого одесита, а також з’ясовує усі обставини вчинення цього злочину та інших можливих.

Водночас правоохоронці звертаються до житомирян: якщо ви постраждали від подібного до описаного вище роду шахрайств і упізнали на наведених фото своїх кривдників, терміново повідомте про це до міліції за телефоном «102».