​У Житомирі пікетували проти учасника АТО Лілії Куришко (фото, відео)


У Житомирі під стінами Богунського райсуду пройшла акція протесту проти того, щоб начальник обласної податкової Лілія Куришко уникнула люстрації через отримання статусу учасника АТО.

Сьогодні на 12 годину мало відбутися судове засідання, у якому чоловік посадовця мав просити суд в інтересах неповнолітньої дитини врахувати факт участі Лілії Куришко в АТО з метою не звільнення її із займаної посади.

Судове засідання не відбулося, оскільки позивач відізвав заяву. Представники батальйону тероборони «Полісся» пообіцяли контролювати, чи з часом не буде подано аналогічний, або схожий позов з тією ж метою.

Участь в мітингу взяли також представники житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ», які звинувачують Лілію Куришко у податковому тиску на підприємство, відкриття сфальшованих кримінальних справ та вимагають її люстрації у рамках закону «Про очищення влади», під дію якого очільниця податкової області підпадає.

Представники фабрики кажуть, що взяли участь в мітингу, щоб привернути увагу громадськості та влади Житомира до цієї ситуації, адже, на разі, влада, ніяк не заявляє свою позицію щодо цього інциденту.

Під час мітингу відбувся конфлікт між активістами та представниками фабрики «ЖЛ».
Активіст Іван Єщенко звинуватив адміністрацію фабрики у насильному залученню на мітинг працівників підприємства. Звинувачуючи Ігоря Бойка він не знав, що той стоїть перед ним на сходах суду. В свою чергу, голова наглядової ради ТДВ «ЖЛ» закинув активісту бажання піаритися.

Не дивлячись на конфлікт, учасники акції прийшли під стіни Богунського райсуду заради одної цілі – висловити свою незгоду із незаслуженим отриманням чиновниками статусу учасників АТО з метою уникнення люстрації.

Активісти пообіцяли тримати ситуацію на контролі, а представники фабрики звернулися до громади міста з закликом до спільної боротьби за чистоту владних рядів.

Конфлікт між активістами й представниками фабрики