У Житомирі покажуть першу україно-турецьку стрічку про кохання. Відео

26 лютого на екрани країни виходить  повнометражний художній фільм режисерів Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера «Люби мене», передає Держкіно.

Прем’єра першого українсько-турецького фільму відбудеться у Києві і в Одесі, у мережі кінотеатрів «Сінема Сіті».

Стрічку «Люби мене» покажуть у 22 містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Львові, Житомирі, Івано-Франківську, Луцьку, Рівному, Ужгороді, Тернополі, Запоріжжі, Каховці, Херсоні, Дніпродзержинську, Нікополі, Лубнах, Макарові, Хмельницькому, Чернігові, Вінниці та Черкасах.

Поки що невідомо, де саме покажуть стрічку у Житомирі.

«Люби мене» – реалістична історія кохання з фрагментами драми і комедії, знята у Києві. Головні ролі виконали українська акторка Вікторія Спесивцева, відома за фільмом «Мамай», і турецький актор Усан Чакир.

Сюжет фільму розповідає про повороти у долях двох молодих людей на шляху до щастя. Джемаля привозять з Туреччини в Україну його родичі, аби той розважився перед власним весіллям з дівчиною, яку йому обрали батьки і яку він сам ніколи не бачив. Та в Києві він зустрічає Сашу, вродливу українку, що має відносини з одруженим чоловіком. Розуміючи, що завжди так тривати не може, Саша намагається розірвати ці відносини і переключається на Джемаля. Мета її нового любовного роману – завагітніти, щоб згодом не залишитися самій, і назавжди розлучитися з колишнім коханцем.

Як пише “Телекритика”,  фільм «Люби мене» був створений 2013 року за участі Державного агентства України з питань кіно (копродукційний проект, з якого 50% відсотків було українських грошей, 7 млн. 100 тис. грн., а інші 50% – турецької сторони). 

Після своєї прем’єри у серпні 2013 року на кінофестивалі в Монреалі (Канада), фільм був представлений на понад 30-ти кінофестивалях, від Японії до Сполучених Штатів та Індії. Після Багамського кінофесту фільм буде показаний на фестивалі в Тунісі та в межах Тижня турецького кіно в Мілуокі, США.

Відзначена журі численних міжнародних кінофорумів стрічка завоювала приз за найкращу акторську роботу виконавця головної Усхана Чакира на цьогорічному Одеському міжнародному кінофестивалі. Зокрема, картину було відзначено призом за кращий фільм у Косово, спеціальним призом журі на МКФ у Нешвілі (США), призом за кращий сценарій, спеціальним призо журі та призом кінокритики на МКФ у Порто (Португалія).

Трейлер