В новому році житомирські митники порушили 43 справи на суму 276 тис. грн.

Митники порушили 43 справи про недотримання митних правил на суму майже 276 тис. грн. 

Найбільш поширеними порушеннями митних правил є переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, недекларування товарів, повідомляють у Міндоходів.

“Загалом у січні поточного року Житомирською митницею ДФС виявлено 16 протиправних діянь, відповідальність за які передбачено Кримінальним кодексом України. В одному випадку попереджено незаконні переміщення через митний кордон України, наркотичних засобів, у решті 15 – виявлено протиправні діяння, пов’язані з підробкою документів”, – йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду судом справ прийнято 12 рішень про застосування конфіскації предметів правопорушення на суму 4,5 тис. грн. та накладення на правопорушників штрафів на суму 4,5 тис. грн.

Митницею розглянуто 10 справ про порушення митних правил, постановами у яких на правопорушників накладені штрафи на загальну суму 54,6 тис. грн. Крім цього, укладено одну мирову угоду за зверненням осіб, які вчинили порушення митних правил та звернулись із заявами до митниці з проханням про припинення справи про порушення митних правил шляхом компромісу.