Затримали 36-літню житомирянку, яка оформлювала “швидку” інвалідність

Жінка за винагороду пропонувала жителям області свої послуги у швидкому оформленні інвалідності або пільговому направленні на санаторне лікування. 

Про це повідомляють в УМВС.

Повідомлення про ошуканства, вчинені нібито працівницею лікарської комісії, що встановлює інвалідність, стали надходити до Житомирського МВ УМВС наприкінці 2014 року.

Усі заявники розповідали, що мали певні проблеми зі здоров’ям, відтак поставало питання необхідності оформлення групи інвалідності. Але процес лікарського освідування та оформлення документів вимагав значних затрат зусиль та часу. 

. У кожному із зареєстрованих міліцією випадків свої послуги вона оцінювала у кілька тисяч гривень.

“У мене дочка у дитинстві потрапила у ДТП, була в комі. Коли оформлювала їй інвалідність, погодилися на пожиттєву 3-тю групу, бо інакше прийшлося б через певні проміжки часу знову лягати у лікарню на обстеження і щоразу проходити лікарську комісію, – розповідає одна з потерпілих, 65-річна Марія Петрівна. – Коли знайома сказала, що може посприяти, аби швидко і без всілякої тяганини оформити їй 2-гу групу інвалідності, що дозволить користуватися пільгами, я погодилась. За свої послуги жінка запросила 4500 гривень. Та ні за місяць, ні пізніше своєї обіцянки вона не виконала. А на вимогу віддати гроші сказала… що їх у неї немає”..

Кілька днів тому нам вдалося затримати підозрювану. Нею виявилася 36-річна житомирянка. Наразі встановлено, що жінка насправді не є медичним працівником. Їй було пред’явлено обвинувачення у вчиненні низки названих шахрайств.

На даний час правоохоронці розслідують 30 таких фактів, втім у них є підстави вважати, що потерпілих від афер підозрюваної значно більше і серед них не лише житомиряни, а й жителі області.

За чинним законодавством, за шахрайство, вчинене повторно, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, передбачено покарання від штрафних санкцій до обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.