Житомирська СБУ допомогла відкрити ​меморіальний знак Героям Небесної Сотні у Києві. Фото

У Національній академії Служби безпеки України встановили меморіальний знак Героям Небесної Сотні життя та закладено Алею пам’яті, виготовлений за підтримки Житомирського Управління СБУ, повідомляють в управлінні.

Відкриття пройшло за участі рідних та близьких  Небесної Сотні та співробітників СБУ, які віддали життя за Україну.

“Сьогодні ми схиляємо голови, дивимося в очі батькам, рідним і бажаємо одного – бути як і Герої Небесної Сотні незламними, впевненими, непохитними. Кожний курсант і офіцер має на серці одне – ми не скоримося. Боротьба за гідність, за державу, за кожну сім’ю – це те, що в наших серцях”, – зазначив голова СБУ Валентин Налевайченко.

Наливайченко підкреслив, що гідність держави почалася на Майдані, гідність кожного українця продовжується сьогодні в Луганську, в Донецьку, і тут – у Києві.

“Я пишаюсь, що сьогодні ми тут з батьками Небесної Сотні і батьками співробітників СБУ, чиї сини першими віддали життя вслід за Героями Небесної Сотні. Вони віддали життя заради кожного з нас, кожної дитини, кожного українця“, – наголосив Наливайченко.

Він наголосив, що на прикладі мужності і відданості своєму народові сьогодні виховуються курсанти Академії. Майбутні й нинішні офіцери готові гідно захищати суверенітет, незалежність та цілісність держави – творити нову історію України.