Житомирське “Біомедскло” таки заплатить 10 млн. грн. штрафу за свої звалища відходів

Поданий прокуратурою м. Житомира в інтересах міської ради позов про стягнення з ВАТ “Біомедскло”, що знаходиться по вул. Промисловій у Житомирі, 10,3 млн грн заподіяної шкоди судом задоволено, повідомляють в прес-службі відомства.

Товариство, у порушення вимог природоохоронного законодавства, на п’яти земельних ділянках без твердого покриття утворило несанкціоновані звалища виробничих відходів, які є особливо шкідливими.

Унаслідок цього, за проведеними фахівцями розрахунками, навколишньому природному середовищу заподіяно шкоди на 10,3 млн грн.

“Прокуратура м. Житомира відстояла поновлення законності у судах різних інстанцій, у тому числі і Вищому господарському суді України. Відтак, постановою Рівненського апеляційного господарського суду задоволено скаргу прокуратури на рішення господарського суду Житомирської області та зобов’язано підприємство сплатити заподіяну мільйонну шкоду до державного та міського бюджетів”, – йдеться в повідомленні.

Підприємство  входило в грецьку кампанію Yioula Glasswork SA, яка є одним з найбільших виробників склотари на території Східної Європи. Керує “Біомедсклом” Людвиг Жарков.