Звинуватити в державній зраді можуть будь-якого росіянина, – юрист

Адвокат колишнього зятя президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Рахата Алієва сумнівається, що його підзахисний покінчив життя самогубством.

«Ми сподіваємося, що ця смерть буде детально розслідувана і її причина – точно встановлена», – сказав австрійській газеті адвокат Манфред Айнедтер.

«Він не вважався увязненим, який міг вчинити самогубство», – цитує газета керівника в’язниці Петера Прехтля.

Алієв був виявлений в камері о 7.20 ранку у вівторок, 24 лютого. За попередніми даними, він обмотався бинтом і повісився на  гачку для одягу.

Кілька тижнів тому утримувався в центральній віденській в’язниці в районі Йозефштадт Алієв був переведений з тримісної камери в одиночну через погрози його життю. Керівництво в’язниці відносило його до «зеленої» категорії ув’язнених, що не представляють небезпеки для себе та інших. Алієва залишали в камері одного, за ним не велося відеоспостереження в душі і туалеті.


Компания «JUR KLEE» предлагает легализацию документов. Узнать, что такое апостиль документов или же Вам нужна его проставление – это можно узнать у менеджеров фирмы.


У Казахстані в 2008 році Алієв був звинувачений в спробі захоплення влади і заочно засуджений до 40 років ув’язнення. Суд Австрії в 2011 році відмовився екстрадувати Алієва в Казахстан. У 2014 році прокуратура Казахстану звинуватила Алієва в замовленні вбивства опозиційного політика Алтинбека Сарсенбаєва, його водія і охоронця. Екс-посол добровільно з’явився в суд у Відні влітку 2014 року і співпрацював зі слідством.

Минулого тижня колишній посол Казахстану в Австрії Алієв провів зустріч зі своїм адвокатом. Захисник Алієва стверджує, що екс-дипломат не говорив про намір вчинити самогубство.

У вівторок стало відомо, що Алієв був знайдений повішеним у віденській в’язниці