​Аеропорт “Житомир” планують ввести в експлуатацію в травні

Роботи з ремонту та організації роботи Аеропорту в Житомирі на фінішній прямій. 

Генеральний директор авіакомпанії «ЯнЕйр» Ярослав Агафонов повідомив про те, що відкриття Житомирського летовища може відбутися цієї весни.

«Ми вже зараз починаємо сертифікувати аеропорт «Житомир». Йде набір персоналу і якщо все буде складатись в такому ж темпі, як я бачу, в середині травня, в кінці травня ми зможемо вводити в експлуатацію аеропорт «Житомир»».

Аеропорт та сама авіакомпанія «ЯнЕйр» зареєстровані в Житомирі, що може збільшити надходження в місцевий бюджет. На вказаних підприємствах буде створено кілька сотень робочих місць.

“В наших планах створення тут трьох підприємств. Це аеропорт «Житомир», де працюватиме 50-80 людей, авіакомпанія «ЯнЕйр», яка на даний момент вже існує, а це близько 200 людей та підприємство, яке займатиметься технічним обслуговуванням літаків нашої авіакомпанії та інших авіакомпаній, а це теж, приблизно, 100 працівників”.

Не дивлячись на певні труднощі з вирішенням питань оренди землі в Житомирському районі, в самому ж місті з землею проблем не виникло. Ярослав Агафонов задоволений співпрацею з міською владою. 

«Я хочу висловити вдячність і мешканцям Житомира, і відповідальним людям, які приймають рішення в місті – владі. Я думаю, в найближчий час люди побачать і їх, в тому числі, вклад в розвиток аеропорту «Житомир».

Поспілкуватися з генеральним директором авіакомпанії «ЯнЕйр» та подивитись як просуваються ремонтні роботи на міському летовищі, до аеропорту прибув перший заступник Житомирського міського голови. Сергій Сухомлин зазначає, для Житомира аеропорт – це і нові робочі місця, і суттєві надходження в бюджет міста та його інвестиційна привабливість.

“В Україні, в даній економічній ситуації, це дійсно дуже важливо, тому, що місто відразу отримує зовсім іншу інвестиційну привабливість. Західний бізнес, європейський бізнес, вони, в першу чергу, орієнтуються на ті міста, в яких є аеропорти. Наявність аеропорту в місті Житомирі якраз збільшує інвестиційну привабливість регіону.”

Представники авіакомпанії «ЯнЕйр» кажуть, після відкриття летовища, з Житомира будуть здійснюватись польоти всередині країни. Вже влітку, двічі на тиждень плануються рейси на Одесу. Згодом, після отримання необхідного сертифікату, Житомирський аеропорт отримає статус Міжнародного.