Березюк: “Вперше в стінах парламенту поселився страх”

Народні депутати від “Самопомочі” Олег Березюк й Олександр Опанасенко з робочим візитом відвідали Житомир.

Голова Житомирської ГО “Самопоміч” Наталія Чиж презентувала гостям міста діючі проекти громадської організації.

Народні депутати ознайомилися з реалізацією ініціативи безкоштовного лікування у стоматполіклініці дітей учасників АТО.

Також нардепи дізналися про проект житомирської “Самопомочі” “Дитячий привіт для солдата” у рамках якого вихованці дитсадків Житомира малюють, або роблять рукотвори для бійців, які волонтери привозять в зону АТО.

Також “Самопоміч” проводить безкоштовні компютерні курси для літніх людей Житомира та організовує для пенсіонерів “Теплі вечори” дозвілля.

“Ми робимо акцент на соціальних заходах, де немає політики. Ми є громадським об’єднаням і йдемо шляхом самопомочі: надаємо безкоштовні юридичні консультації, підказуємо, куди і до кого звертатися, допомагаємо писати заяви, у тому числі й до суду”, – наголошує Наталія Чиж.


У рамках робочої поїздки депутати зустрілися з громадським активом Житомира.

Олег Березюк розповів про філософію “Самопомочі” та ситуацію у Верховній раді та країні вцілому.

Тези Березюка у Житомирі:

Депутат це: якісний законотворець, представник, контролер. Найважливіша – представницька функція. Якщо депутат адекватно відчув суспільні відносини – він створить своєчасний корисний закон. Тому ми їздимо по містах України, щоб відчути суспільні настрої.

З 2004-го року парламентаризму як такого в Україні не було. 2004-й рік – перша буржуазна революція. Прийшли вульгарні (прості) капіталісти. Це сталося тому, що помаранчеві вирішили, що державою можна керувати за корпоративними законами. І помилилися.

Страх з’явився у Верховній Раді – те, чого раніше тут ніколи не було. Депутати після розстрілу людей на Майдані й тисяч жертв окупації почали боятися народного гніву. Страх – це зберігаюча функція. Якщо їм правильно користуватися – з часом можна здобути авторитет і повагу.

Невербальний знак, що нас ще чекають Майдани – голосування у Верховній раді за нового Генпрокурора. Проголосувала частина коаліції і Опозиційний блок, половина депутатів якого мають бути фігурантами кримінальних справ.

Новостворена депутатська група “Відродження” – це руйнування коаліції. Очолюватиме її Хомутинник, відомий “схемщик”. Група доголосовуватиме те, що провалюватиме коаліція через позицію “Самопомочі” й “Радикальної партії”. Це у парламенті називається “цементація”.

Війна в Україні почалася ще в 2010-му році, коли прийшов Янукович. Тоді всі ключові посади у державі зайняли агенти російських спецслужб і почали розвалювати нашу державу зсередини.

Нинішній уряд – найпрофесійніший з усіх урядів. Але міністрам немає ким управляти. Щоб бути успішними – треба на кожному рівні побудувати управлінський апарат.

Примушуйте свою владу бути публічними управлінцями – не дозволяйте їм переконати вас, що одноосібне таємне рішення краще ніж публічне.

Якщо місцевий бізнесмен вас скаже, що концесія, або приватизація водоканалів-теплокомуненерго – це прекрасно – не вірте, бо в Україні не працює судова система, а отже, власник стратегічного підприємства життєзабезпечення не виконає своїх зобов’язань.

Держава – це апарат утиску.

Щодо місцевих виборів, то ідеальними були б відкриті списки та мажоритарка з партійним висуванням.

“Самопоміч” – це не франшиза – це філософія.