​Безпліддя — не вирок, — стверджують спеціалісти мережі медичних центрів «Мати та дитина»

19 березня, в Житомирі відбулася прес-конференція Медичного центру «Мати та дитина». Четвертий рік поспіль фахівці приїздять до Житомира. 

Цього року основним напрямком проекту є просвітницька діяльність серед молоді, аби вказати на причини та загрози виникнення безпліддя, а також на шляхи подолання проблем репродуктивного здоров’я.

Невтішна статистика безпліддя, що молодшає, причини виникнення та шляхи подолання – питання, які піднімалися на конференції спеціалістами.

Кожна п’ята українська родина не може мати дитину. Проте, спеціалісти мережі медичних центрів «Мати та дитина» запевняють, що завдяки новітнім репродуктивним технологіям майже кожна пара здатна народити власну дитину. Спеціалісти МЦ «Мати та дитина» відмічають, що середній вік жінок, які звертаються з проблемами репродуктивного здоров’я, зменшився з 26 до 23 років. В цілому 12-15% молодих людей до 30 років вже безплідні.

В мережі «Мати та дитина» небайдужі до таких важливих тем, тому ініціювали проект, в рамках якого проводиться консультація колег в регіонах України. Навчальна конференція, на якій обговорювалися клінічні питання, надані рекомендації щодо лікування пацієнтів з різними формами хвороб, а також продемонстровані нові ефективні програми, які використовуються у світі.

Світова статистика говорить, що близько 30% чоловіків мають проблеми репродуктивного характеру, але на відміну від жінок намагаються вирішити проблему самостійно та втрачають дорогоцінний час. Доктор медичних наук, професор, акушер-гінеколог, репродуктолог та генеральний директор мережі центрів «Мати та дитина» Наталія Данкович наголошує:«Найстарші наші клієнтки віком 48-50 років, але звертаються навіть 18-річні та 20-річні. Основна частина пацієнтів – це жінки від 30 років, а чоловіки трохи старші. Я перш за все питаю у них, чому звернулися пізно, чого чекали. Часто люди не розуміють, що втрачені рік-два, а то й п’ять, зменшують їх шанс на батьківство. Важливо донести до суспільства, що не лише жінка має берегти здоров’я, але й чоловік».

Сучасні допоміжні репродуктивні технології успішно допомагають стати батьками тисячам українців. Так, за період 2011-2014 рр. до мережі «Мати та дитина» звернулось 55 тис. пацієнтів. Тільки за 2014 рік спеціалісти мережі провели понад 2800 процедур екстракорпорального та внутрішньоматкового запліднення, близько 1500 малоінвазивних хірургічних втручань, близько 1000 кріо-програм, що допомогло багатьом родинам народити омріяну дитину. З Житомира та Житомирської області за допомогою мережі «Мати та дитина» звернулось 611 пар.

Кандидат медичних наук гінеколог-ендокринолог, репродуктолог мережі «Мати та дитина» Лариса Ковалевська говорить, однією з причин безпліддя у жінок є метаболічні порушення в організмі, що змінюють їх цикл, і поки жінка не зменшить свою вагу на 7-12% вона не зможе завагітніти, інша причина порушення функцій щитовидної залози, на які жінка не звертає увагу.

Питання подолання безпліддя в Україні залишається актуальним, про це говорять фактичні дані. Саме тому медичні центри «Мати та дитина» продовжують соціальну ініціативу та пропонують безкоштовне первинне консультування пацієнтів, в рамках якого лікар-репродуктолог надає оцінку стану репродуктивного здоров’я пацієнта рекомендації щодо вирішення можливих проблем.

Записатися на безкоштовну консультацію репродуктолога Ви можете заповнивши форму на сайті «Мати та дитина» (www.mdclinics.com.ua) та за телефоном (044)251-3-251.

Сьогодні мережа «Мати та дитина» в Україні об’єднує три медичних центри. Стажування в партнерських клініках, консиліуми та навчальні програми, а також досвід західних колег дозволяють використовувати у медичній практиці новітні методики та технології, які ще вчора були неможливими.


Медичні центри «Мати та дитина» в м.Києві знаходяться за адресами:

Вул. Макіївська, 8, тел. (044) 251 3 251

Вул. Російська 54/15, тел. (044) 251 3 251

Пр.-кт Героїв Сталінграда, 8, корп. 4, тел. (044) 251 3 251

(R)