Більше половини надходжень в місцеві бюджети Житомирщини дає податок на доходи фізичних осіб

Більше половини надходжень в місцеві бюджети Житомирщини дає податок на доходи фізичних осіб, його сума склала 171 млн. грн.

Про це повідомляють податківці.

У січні – лютому 2015 року до місцевих бюджетів перераховано майже 312 млн. грн., що на 15,6 млн. грн., або на 5 % перевищує аналогічний минулорічний показник.

Представники малого і середнього бізнесу області сплатили майже 49 млн. грн. єдиного податку, що перевищує показники аналогічного періоду 2014 року на 12 млн. грн., або на 34 %.

Серед інших податків і зборів фахівці фіскальної служби відзначають зростання надходжень податку на прибуток підприємств – сума коштів від цього податку становить 5,8 млн. грн. та в 2,5 раза більше, ніж минулого року.

Від плати за землю надійшло 33,8 млн. грн. Це на 6,9 млн. грн. (26 %) більше, ніж за січень попереднього року. Рентні платежі також посідають значне місце в наповненні місцевої скарбниці. Від рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів надійшло 27,6 млн. грн., що в 2,6 раза більше, ніж сплачено платниками у січні – лютому 2014. Рентна плата за користування надрами та водою склала відповідно 5,7 та 1,5 млн. грн.