Дістало!..

Останнім часом телевізор дивитися я не можу (не знаю, як ви, шановні читачі). Хіба що, іноді газети переглядаю.

Бо коли вмикаю якийсь телеканал, охоплює дивне відчуття: в рік Кози… ніби ти й справді…Баран. Але спочатку трохи про телеканали. «Інтер», НТН належать Фірташу і Льовочкіну і«запудрюють» мізки більше,ніж 14 % української аудиторії. ІСTV, СТБ, «Новий канал» – Пінчуку і доньці Кучми (друге місце), «Україна» – Ахметову (12 %), «1+1», «2+2» – Коломойському (10 %), «Тоніс» О. Януковичу, і лише «5 канал» – П. Порошенку (1,4%). 

Варто тільки нагадати: хто володіє інформацією, той володіє світом. А нею, бачте, володіють олігархи, тож вони впливають і на політиків. І що ж виходить? Вмикаєш «ящик» і бачиш-чуєш: екс-міністр освіти Д. Табачник приїздив в Україну для того, щоб дати свідчення по ряду кримінальних проваджень щодо чиновників режиму Януковича. І спокійно… повертається до Ізраїлю. 

Це той українофоб і ксенофоб, що за словами народного депутата В. Тарана-Терена «вранці працював міністром, а ввечері – шовіністом». Той, що виготовляв спільно зі своєю матусею підручники за 600 гривень, що заявляв про відсутність жодних підстав для існування Української держави і стверджував, буцімто галичани не є етнічними українцями, з піною на губах ратував за «втарой государствений язик». 

А далі бачиш, що Азаров одержав за 6 років майже 600 тис. грн. пенсії, а для нещасних працюючих пенсіонерів зменшили пенсії на 15%, гривня невпинно девальвує, закордонних коштів не вистачає. Мабуть, досить… Але ж з`являяється такий такий собі економічний оглядач О. Пасховер на «1+1» і з «ухмилкой»запевняє,що у 2018 році ми всі заживемо дай Боже! І пішло-поїхало: про якийсь «психологічний бар`єр», бо люди скуповують все, що трапиться на очі, послухавши «про чергову стабілізацію доляра», а це нібито – «глибокі корені накопичування», що йдуть ще з часів Радянського Союзу… Боже! Чого тільки не почуєш.

Єдиного не чути: які ж прогресивно-радикальні реформи насправді почали діяти сьогодні в Україні, чи приступило до діяльності Антикорупційне бюро, чи продовжуватиметься люстрація, коли впіймають Януковича і всіх його «подєльніков», коли держава належним чином дбатиме про власну армію, і, зрештою, коли ж закінчиться війна з Росією.

А то ще: поговорили-побалакали про Кучму, Литвина, нібито вони причетні до вбивства журналіста Гонгадзе, але відсиджує тільки виконавець Пукач, який може ще чимало розповісти, але далі, як мовиться, ні пари з вуст. А самого Кучму відправили на переговори з бандитами до Донецька. А то ще: закинули інформашку про закупівлю дорогих авто міністерством фінансів, і все… 

Нагадали сором’язливо про жахливі втрати під Іловайськом і в Дебальцево, та й зась… А де ж винні? Хто поніс покарання? Та ж ситуація й з лідером регіоналів Єфремовим – поговорили й забули… Тільки й чути про «парад суїцидів» колишніх «хазяїв жизні». Та ще про невідворотнє підвищення цін на продукти харчування, тарифів за комунальні послуги та податки. 

Отож єдине про що хочеться запитати насамкінець: а де ж справедливість, де правдиве суспільне телемовлення, чим займається ціле міністерство інформаційної політики?.. Так, телевізор дивитися не можна, бо вже нудить від різних політично-депутатських телешоу. А вас?..