Інформаційні зомбі – шлях в нікуди!

Інформаційна війна, що точиться у площині ЗМІ та віртуальній мережі, наразі породила нове покоління людей – покоління інформаційних зомбі. Покоління без певного віку та певного соціального статусу, покоління з червоними від екрану очима і абсолютною відсутністю власних думок, поза як самі вони вважають навішені їм думки – продуктами своєї інтелектуальної творчості. Агресивне, конфліктне, безкомпромісне покоління з серцем сповненим ненависті, відчаю та злоби.

Взнаєте себе? Якщо ви ще здатні на щирість із собою – погодьтесь: ви – представник цього покоління.

Ми надто захопилися звинуваченнями росіян у “рашизмі головного мозку” і вірою у власну правоту. Ми щиро віримо у власну свободу вибору та у їх безпрецедентну керованість.

Але зупинімося на хвилину! Якщо ми дійсно абсолютно праві у всьому, то чому стільки ненависті ллється в їх бік з наших вуст, чому злоба та ненависть, а не жаль і прощення. Ми хочемо аби Бог був разом з нами, ми віримо, що Він на нашому боці, ми щиро впевнені, що Господь захистить нашу країну. Але ж якщо ми покладаємося на Бога, то може варто жити і творити за Його законами.

Коли загинув Нємцов і деякі росіяни від того раділи – ми були щиро шоковані таким цинізмом; вчора загинув Віктор Янукович-молодший і ми з вами відреагували на це так само.

Скажете “накипіло”, “заслужив”… Чекайте, але яку країну ми побудуємо, якщо знищимо в собі людяність і співчуття?! Ненависть лише руйнує, якими б мотивами вона не керувалася! Не стане Бог на нашу сторону, якщо ми самі відвернемося від його істин!

Боротьба за правду має бути сповнена віри, але не ненависті, щирості, але не цинізму, наполегливості, але не злоби.

Дозволяючи жорстокості полонити свої серця, ми стаємо абсолютно схожими у своїй суті до ватозомбі! Віра у Бога та перемогу, щира любов до Батьківщини та молитва за ворогів “Прости їх Господи, бо не відають, що творять” – ось наша перевага. Стаючи ж інформаційними зомбі ми врешті втрачаємо здатність відрізняти істину від засилля брехні, віддаючись емоціям повністю. А відтак можемо легко перетворитися на керований натовп, що з часом породить вже свого “карлика”.