Керівники “бурштинових областей” вимагають від парламенту законопроект

Текст звернення. 

Голові Верховної Ради України

Гройсману В.Б.

Народним депутатам України

Шановний Володимире Борисовичу, шановні народні депутати!

12 березня 2015 року у м. Рівному за участю голови Рівненської обласної ради, голови Житомирської обласної ради, першого заступника голови Волинської обласної ради, народних депутатів України, які представляють зазначені області, був проведений круглий стіл з питань законодавчого врегулювання видобутку бурштину.

Вважаємо, що це питання – більш ніж нагальне.

Наразі на розгляді Верховної Ради перебувають два альтернативні законопроекти, які стосуються цієї проблеми.

Перший – авторства народного депутата Юрія Вознюка: №1351 «Про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення».

Другий – авторства Борислава Розенблата, Василя Яніцького, Миколи Томенка, Павла Дзюблика, Володимира Арешонкова та Вадима Кривенка: №1351-1 «Про видобування та реалізацію бурштину».

Узагальнюючий висновок Головного науково-експертного управління Верховної Ради України щодо законопроекту №1351 (Вознюка Ю.В.): за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно відхилити.

Узагальнюючий висновок Головного науково-експертного управління Верховної Ради України щодо законопроекту №1351-1 (Розенблата Б.С. та ін.): за результатами розгляду у першому читанні проект доцільно направити на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи з наступним урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

З пропозицією Головного управління погодився і профільний Комітет Верховної Ради – з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Відтак ми, голова Рівненської обласної ради, голова Житомирської обласної ради, перший заступник голови Волинської обласної ради, представляючи інтереси як депутатів рад, так і територіальних громад наших регіонів, просимо Верховну Раду невідкладно розглянути та прийняти у першому читанні законопроект №1351-1 із врахуванням зауважень, напрацьованих у ході круглого столу 12 березня 2015 року, які будуть зареєстровані народними депутатами України від Рівненської, Волинської та Житомирської областей у встановленому законодавством порядку.

Після доопрацювання вказаного законопроекту просимо невідкладно розглянути і прийняти його у другому читанні.

З повагою,

Голова Рівненської обласної ради М.Кириллов.

Голова Житомирської обласної ради В.Француз.

Перший заступник голови Волинської обласної ради О.Пирожик.