Комету порівняли зі смаженою морозивом

Вчені змогли створити лід, з якого імовірно складаються комети і крижані супутники газових планет. 

Даний лід незвичайний, і володіє досить незвичайними властивостями. На його прикладі вчені змогли розглянути, як саме утворюються комети.

За словами вчених, для експерименту вони швидко охолодили молекули пари до наднизької температури в мінус 243 градуси за Цельсієм. Пар в такому стані перетворився на сильно пористий лід, всередині якого знаходилася велика кількість органічних речовин.

При поступовому підвищенні температури подібного льоду приблизно вдвічі, імітуючи таким чином наближення комети до Сонця, вчені змогли отримати спостереження досить цікавих процесыв. Так, верхні шари льоду почали кристалізуватися, при цьому органіка також виштовхувалася у верхні шари створеної вченими структури.

Таким чином вчені змогли спостерігати, як саме утворюється тверда кірка ядра комети, яка з часом покривається великою кількістю космічного пилу. Саму комету при цьому вчені порівняли з просмаженим у фритюрі морозивом. 

Кора такого «морозива» – кристалічний лід, а всередині знаходиться більш холодна речовина, що володіє більшою пористістю. Ну і нарешті органіка в такому «морозиві» була зрівняна з глазур’ю.


МастерМилк предлагает приобрести надежное оборудование для мороженого. Если вас интересует производство даной сладости – обращайтесь.