Китайська нерухомість продовжує дешевшати

У лютому поточного року загальне зниження цін на житло в 70 містах Китаю склало 5,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2014-го.

За оцінками експертів, складності на ринку нерухомості Китаю, швидше за все, продовжаться. І це незважаючи на всі зусилля Пекіна, повідомляє Nasdaq. До цих пір ознаки відновлення демонструють тільки такі великі міста як Пекін і Шанхай.

У січні 2015-го річний спад цін на нерухомість склав 5,1%, а в лютому ця цифра наблизилася до 6%. Причому це падіння триває вже шостий місяць поспіль. Фахівці пов’язують низькі результати лютого з святкуванням китайського нового року і зростаючими побоюваннями потенційних інвесторів. Останні побоюються ще більшого зниження вартості об’єктів, тому не квапляться вкладати гроші в нерухомість.


При эотм рынок недвижимости в Греции достаточно стабилен. Недвижимость в Греции – это шанс пожить в месте с богатой кульутурой и историей. 


На продажу житла в другорядних містах країни припадає близько двох третин всього ринку Китаю. А низький попит, який спостерігається там вже протягом довгого часу, серйозно тисне на другу за величиною економіку світу.

Заходи, покликані розворушити місцевий ринок нерухомості, поки не дають помітних результатів. При цьому в багатьох містах країни залишаються великі запаси непроданих будинків. Влада ряду провінцій навіть заявила, що почала скуповувати такі об’єкти, щоб перетворити їх в житло для сімей з низькими доходами.

Загальна ситуація на ринку турбує багатьох китайців. Всі менша впевненість у можливому зростанні цін і швидке введення нового податку на нерухомість змушують деяких інвесторів шукати можливості для вкладень за кордоном.