​Майже € 1 млн необхідний для відновлення замку Монте-Крісто

Майже € 1 млн необхідний для відновлення замку Монте-Крісто, який колись був домом знаменитого романіста і світового класика Олександра Дюма, повідомляє Agence France-Presse.


3PROraba в Житомире предлагают качественный профессиональный ремонт. Оставьте экспресс заявку – максимально быстро Вам ответят множество мастеров.


Легендарна будівля, побудована письменником в 1844 році, прийшло в занепад і відволожилося. Нинішні господарі нерухомості заявили, що на реставрацію замку потрібно близько € 1 млн.

Організація, що управляє муніципальною нерухомістю, просить громадськість пожертвувати кошти на реставрацію меморіального музею письменника. Зібравши 5% від необхідної суми, проект отримає додаткову фінансову допомогу з державного фонду.

До цих пір зусилля по збору коштів не увінчалися успіхом: за два тижні вдалося зібрати всього € 150, повідомляє організація.

Монте-Крісто – замок у Франції в Порт-Марлі (Le Port-Marly), побудований Олександром Дюма-старшим після того, як роман «Граф Монте-Крісто» відвідав успіх.

В даний час замок Монте-Крісто є значущим туристичним об’єктом. Представляючи собою один з меморіальних музеїв А.Дюма, Монте-Крісто щороку привертає до себе літературні екскурсії.