Міська рада Житомира ще не готова до аудиту від “Самопомочі”

11 березня 2015 року проходить 44 сесія Житомирської міської ради, на розгляд якої не внесли питання аудиту бюджетних коштів, ініційованого громадським об’єднанням “Самопоміч”. 

Раніше лідер ГО “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж запропонувала провести зовнішній незалежний аудит діяльності окремих виконавчих органів Житомирської міської ради, а саме Управління житлового господарства; Управління капітального будівництва; Управління охорони здоров’я. 

http://reporter.zt.ua/news/16542-samopomich-propon…

Метою проведення аудиту є забезпечення прозорості та ефективності витрачання бюджетних коштів. Разом з тим керівництво міської ради проігнорувало вказану ініціативу: не лише не включила у порядок денний чергової сесії, а й не оприлюднило проект зазначеного рішення на сайті Житомирської міської ради. 

Керівники міста також не надали будь-яку відповідь на звернення ГО “Самопоміч” про вказану ініціативу, яке було надано міській раді ще 17 лютого 2015 року.

“Таким чином керівництво Житомирської міської ради проігнорувало ініціативу ГО “Самопоміч” не лише щодо перевірки діяльності за останній рік, а й попередньої влади. Я постійно кажу, що міська рада не має бути закритим акціонерним товариством. Виходить, іспит на відкритість та чесність керманичі міста не пройшли”, – зауважили у ГО “Самопоміч”.