​На Житомирщині чиновники продовжують впроваджувати корупційні схеми у сфері реалізації необробленої деревини

Посадові особи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства надають перевагу на організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини Товарній біржі «Житомирські торги», тим самим зловживають повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди.

Про це журналістам повідомляє Житомирська товарна агропромислова біржа (ЖТАПБ) яка зазнає серйозних збитків через корупційній схеми, які впроваджують посадові особи у сфері реалізації необробленої деревини.

Згідно достовірної інформації, попереднього керівника ЖТАПБу Олександра П’ятака 11 червня 2014 року було звільнено та проведено досудове розслідування органами внутрішніх справ за результатами якого П’ятаку оголошено підозру щодо привласнення понад 600 тисяч гривень та обрано міру запобіжного заходу.

У ході розслідування встановлено, що Олександр П’ятак свідомо вчиняв дії по доведенню ЖТАПБу до банкрутства з метою її подальшої ліквідації. Так, у березні 2014 року у Житомирі було створено і зареєстровано Товарну біржу «Житомирські торги» засновником якої є дружина П’ятака – П’ятак Лілії.

Саме після її створення екс-директор робив все можлива аби основних клієнтів обслуговувала новостворена Торгова біржа «Житомирські торги», яка зареєстрована менше року тому та немає досвіду роботи на ринку необробленої деревини.

Звісно, цікава та водночас прибуткова корупційна схема не могла існувати без підтримки керівництва Житомирського лісогосподарського управління. Саме через суд це намагається довести Житомирська товарна агропромислова біржа.

Відомо, що слідчі провели обшук в приміщенні Житомирського управління лісового господарства та в офісі директора Товарної біржі «Житомирські торги» з метою відшукання та вилучення документів, що свідчать про відносини між двома вищевказаними організаціями.

На місце події терміново виїхали високопоставлені представники прокуратури, які перешкоджали проведенню обшуку. Не озброєним оком видно, що прокуратура та Лісогосподарське управління намагається зробити все можливе аби справа не набула розголосу.

За інформацією з достовірного джерела, на рівні області у верхівці корупційної піраміди стоять одіозні екс-чиновники, депутати Житомирської обласної ради – Дейсан Микола Миколайович та Ткачук Володимир Ілліч. Останній докладає максимум зусиль аби знову повернутися на посаду керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Щоправда, втримати у таємниці ознаки явного зговору та корупції посадовцям не вдалося. Так у судовому засіданні 29.12.2014 року надаючи усні пояснення судді Господарського суду Житомирської області представники Державних лісогосподарських підприємств повідомили, що вказівки по вибору біржі-організатора аукціону з продажу необробленої деревини вони отримують від керівництва Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. Даний факт зафіксовано у протоколі та за допомогою звукозапису судового засідання.

Слід додати, що про відповідні звернення про функціонування корупційних схем у сфері реалізації необробленої деревини направлені до Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Є.Соболєву та І.Мельничуку, екс-голові Держлісагенства України В.Чернякову.