На Житомирщині досягнуто податкового компромісу на суму 2,3 млн. грн.

За період дії закону про застосування податкового компромісу органи ДФС Житомирщини прийняли 14 заяв від суб’єктів господарювання про намір скористатися податковим компромісом, повідомляють у ДФС.

Платники подали до територіальних органів ГУ ДФС України уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств або ПДВ. Сума податків, які мали б сплатити суб’єкти господарювання, становить 2,9 млн. грн., у тому числі 2,5 млн. грн.. – податок на додану вартість та 457,2 тис. грн. – податок на прибуток.

За рішенням фіскальної служби по 12 заявах досягнуто податкового компромісу на загальну суму 2,3 млн. грн. (1,9 млн. грн. – ПДВ та 434 тис. грн. – податок на прибуток).

Унаслідок такого рішення платники сплатять лише 5 % від суми задекларованих податкових зобов’язань, а саме: 1,1 млн. грн. Решта 95 % суми, тобто 2,2 млн. грн., вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

За двома заявами податкового компромісу не досягнуто на загальну суму 29,5 тис. грн. податку на додану вартість.

Нагадуємо, що платники податків ще мають час до 16 квітня, щоб взяти участь у процедурі податкового компромісу. Для цього їм необхідно звернутися до органу ДФС.