На Житомирщині незаконно видобувають пісок

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області спільно з Управлінням СБУ в Житомирській області проведені спільні рейди по виявленню та зупиненню незаконного добування корисних копалин на території області.

В результаті, 26 березня 2015-го року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно з працівниками СБУ України в Житомирській області виїхали в Червоноармійський район й перевірили факти незаконного заволодіння грунтово – піщаної суміші на території Ново – Заводської сільської ради.

На момент приїзду правоохоронців та екологів на місті проведення земляних робіт знаходився екскаватор та вантажний автомобіль, в який завантажувався пісок.


27 березня в селі Корчак Житомирського району виявлено екскаватор, яким проводилось зняття поверхневого шару грунту, а саме добування корисних копалин.

Працівники СБУ на місце даних подій викликали слідчо – оперативні групи, якими транспортні засоби були вилучені в установленому порядку.

Після проведення слідчо – оперативних дій, працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області буде надана оцінка шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу даними незаконними діями.