На Житомирщині заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг збільшилась на 3,4 млн.грн.

Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг упродовж лютого 2015р. збільшилась на 3,4 млн.грн., або на 1,7%, і на кінець місяця становила 203,3 млн.грн.

Про це повідомляє управління статистики.

При цьому, як повідомляють статисти,  заборгованості в цілому по області, в більшості міст та районів зменшилась, Виключення становлять Коростенський, Ружинський, Лугинський, Романівський, Житомирський, Попільнянський, Вол.-Волинський райони та міста Житомир, Коростень і Малин, де спостерігалося її зростання.

Разом з тим, у Червоноармійському та Черняхівському районах заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг на кінець звітного періоду відсутня.

По Житомиру на цей період заборгованість становила 106 млн. 515 тис.

Упродовж січня–лютого  населенням Житомирської області сплачено за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 217,5 млн.грн. (93,6% нарахованих за цей період сум). 

Серед міст та районів області найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався в Любарському, Романівському, Чуднівському, Черняхівському та Андрушівському районах (131,9–110,1%), найнижчий – у Червоноармійському, Народицькому районах та місті Коростені (78,9–85,2%).

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у лютому 2015р. порівняно з відповідним періодом 2014р. збільшились на 18,9% і з урахуванням електроенергії (150 кВтгод) становили 611,14 грн.