На вихідних житомирська влада разом з громадськістю засіяли майже 3 га лісу. Фото

На Житомирщині 28 березня в рамках 10-ої Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу в твоїх руках” на території Дубовецького лісництва ДП “Коростишівське ЛГ” керівництво області, школярі Харитонівської середньої школи, представники громадськості та ЗМІ посадили соснові сіянці на площі 2,8 га, повідомляє прес-служба обласної ради

“Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі”, – зазначив начальник управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський.

“Ліс є неодмінною частиною нашого життя. І в цей день ми тут не лише працюємо, а й дихаємо свіжим повітрям. Посадивши дерева, ми створимо часточку лісу, в якому ж самі будемо відпочивати. Всі ми розуміємо: зелена планета — це чисте життя”, – наголосив під час спілкування з пресою голова обласної ради Віталій Француз.

Зі своїми враження поділився і заступник голови обласної ради Руслан Годований: “Коли ти розумієш, що робиш те, що матиме життя через 20-30 років – відчуття схожі як зводити будинок. Ідея акції чудова, впевнений, що вона матиме тривале продовження”.

Отож, сьогодні у Дубовецькому лісництві на площі майже 3 га було висаджено 16,8 тисяч сіянців сосни звичайної та берези повислої.

Всього у поточному році лісівники області проведуть відтворення лісу на площі 7080 га, а це на 25% більше попереднього року.

А загалом у ході весняної лісокультурної кампанії на Житомирщині вже створено 4105га лісових культур. Це становить 109% до запланованого під весняне садіння.