Обласна рада затвердила Стратегію розвитку Житомирщини до 2020 року

Нова Стратегія розвитку області базується на чинному законодавстві, методології ЄС, кращій практиці інших регіонів України та спрямована на забезпечення подальшого розвитку області.

Про це інформує прес-служба обласної ради.

Стратегія розглядається як плановий документ найвищого рівня в області. Відповідно до реалій соціально-економічного розвитку Житомирської області, вона передбачає концентрацію зусиль і фінансових ресурсів на трьох стратегічних цілях.

Перша концентрується на забезпеченні стійкого розвитку багатогалузевої конкурентоспроможної економіки області і передбачає розвиток інноваційного та конкурентоспроможного промислового сектору, сільського господарства, зміцнення малого та середнього підприємництва та росту інвестиційного потенціалу.

Друга містить ряд завдань і заходів, спрямованих на розвиток сільських територій та територій навколо міст області, відповідно до якого передбачається підвищення продуктивності сільськогосподарського сектору та життєздатності сіл і малих міст.

Третя окреслює необхідність створення бази для розбудови людського капіталу, підвищення стандартів життя населення, зокрема розвитку та єдності територіального простору, підвищення здатності людського потенціалу адаптуватися до потреб економіки та невиробничої сфери.

Розробником Стратегії є Департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації.