Основою урожаю 2014 року на Житомирщині були кукурудза та картопля

Управління статистики підбило підсумки збору врожаю основних сільськогосподарських культур, плодів та ягід у 2014 році на Житомирщині.

Так, згідно статистичних даних, найбільше було зібрано картоплі – 13 млн. 040 тис. ц. (на 2% менше, ніж у 2013 р.) та кукурудзи на зерно – 12 млн. 928 тис. ц. (на 17,5% менше, ніж у 2013-у).

Загалом зернових та зернобобових зібрали 19 млн. 075 тис. ц., що на 9,5% менше, ніж у 2013 році.

Вироблено                                                                     Зібрано

                                                                           тис. ц    у % до            у % до

                                                                                        2013р тис. га 2013 р.                      

Зернові та зернобобові культури (вкл.кукурудзу)1 19075,7 90,5 363,9 88,4
у тому числі
пшениця озима та яра 3768,7 115,4 95,8 89,6
жито озиме і яре 517,1 74,7 21,6 59,2
ячмінь озимий і ярий 1059,8 134,7 29,2 94,8
овес 621,3 124,3 24,6 104,2
кукурудза на зерно 12928,8 82,5 178,9 89,6
просо 19,5 134,5 1,8 120,0
гречка 73,8 78,9 7,6 90,5
Цукрові буряки(фабричні) 6398,5 150,7 12,6 127,3
Соняшник на зерно 1691,2 162,4 69,8 139,9
Соя 3014,9 186,9 124,0 159,2
Ріпак озимий і ярий 573,1 88,9 21,4 79,0
Картопля 13040,5 98,0 59,9 97,7
Овочі − всього 2390,9 106,4 9,9 102,1
Плоди та ягоди 442,3 99,9 4,3 102,4
Хміль 2,1 56,8 0,2 50,0