Управління статистики підбило підсумки збору врожаю основних сільськогосподарських культур, плодів та ягід у 2014 році на Житомирщині.
Так, згідно статистичних даних, найбільше було зібрано картоплі – 13 млн. 040 тис. ц. (на 2% менше, ніж у 2013 р.) та кукурудзи на зерно – 12 млн. 928 тис. ц. (на 17,5% менше, ніж у 2013-у).
Загалом зернових та зернобобових зібрали 19 млн. 075 тис. ц., що на 9,5% менше, ніж у 2013 році.
Вироблено Зібрано
тис. ц у % до у % до
2013р тис. га 2013 р.
Зернові та зернобобові культури (вкл.кукурудзу)1 | 19075,7 | 90,5 | 363,9 | 88,4 |
у тому числі | ||||
пшениця озима та яра | 3768,7 | 115,4 | 95,8 | 89,6 |
жито озиме і яре | 517,1 | 74,7 | 21,6 | 59,2 |
ячмінь озимий і ярий | 1059,8 | 134,7 | 29,2 | 94,8 |
овес | 621,3 | 124,3 | 24,6 | 104,2 |
кукурудза на зерно | 12928,8 | 82,5 | 178,9 | 89,6 |
просо | 19,5 | 134,5 | 1,8 | 120,0 |
гречка | 73,8 | 78,9 | 7,6 | 90,5 |
Цукрові буряки(фабричні) | 6398,5 | 150,7 | 12,6 | 127,3 |
Соняшник на зерно | 1691,2 | 162,4 | 69,8 | 139,9 |
Соя | 3014,9 | 186,9 | 124,0 | 159,2 |
Ріпак озимий і ярий | 573,1 | 88,9 | 21,4 | 79,0 |
Картопля | 13040,5 | 98,0 | 59,9 | 97,7 |
Овочі − всього | 2390,9 | 106,4 | 9,9 | 102,1 |
Плоди та ягоди | 442,3 | 99,9 | 4,3 | 102,4 |
Хміль | 2,1 | 56,8 | 0,2 | 50,0 |