​Особливості лицьової поверхні натяжної стелі

Як варто відзначати, тканинні натяжні стелі не бувають глянсовими, тоді як плівкове полотно виробляється в кількох варіантах.

Класикою вважаються такі поверхні:

глянцева

матова

сатинова

Глянцеву («лакову») стеля вибирають, якщо необхідно візуально збільшити висоту і об’єм приміщення. Ефект дзеркала за рахунок відбиття променів підвищує освітленість кімнати, причому у різних плівок коефіцієнт відбиття може різнитися від 60 до 98 відсотків. 

Багато споживачів вважають лакову стелю найефектнішою, тим більше що ці моделі мають масу колірних варіацій.

Матові стелі (і тканинні, і ПВХ) мають шорстку поверхню, схожу на пофарбовану штукатурку. Тобто, можна отримати вид звичайної стелі і одночасно – всі технологічні та експлуатаційні переваги натяжна технології. 

Матові полотна не блікуют, повністю поглинають світлові потоки, не даючи віддзеркалень – не змінюють свій колір. Такі моделі особливо гарні в порівняно великих житлових кімнатах, типу спальні, кабінету, де потрібно створити спокійну атмосферу або консервативний класичний інтер’єр. Матові полотна дещо обмежені за кольорами, але вони дешевші глянцевих.

Сатинові поверхні з точки зору дизайну представляють собою щось середнє між лаковими і матовими полотнами. Матеріал рельєфний, схожий на тканину з легкими відблисками, його, за аналогією з матовими моделями, сприймають як стриману класику.

Elit-Steli

Зустрічаються натяжні стелі з ексклюзивною текстурою, яка в більшості випадків імітує поширені природні або рукотворні матеріали:

деревину;

мармур;

шкіру;

оксамит;

листям метал (сталь, золото, срібло);

різні типи художнього скла.

Всі ці зразки необхідно ретельно підбирати до стилістики інтер’єру і особливу увагу звертати на загальний тон і світловідбиваючі характеристики цих поверхонь.